Geld Lenen Voor Jouw Bedrijf Met Een Bedrijfskrediet

Ook groothandels, bierbrouwerijen en leveranciers financieren vaak horecabedrijven, echter zit je dan aan een afnameverplichting vast. Je bent dan verplicht om je middelen bij dat bedrijf in te kopen. Dit kan een mooie afspraak zijn, maar kan uiteindelijk ook behoorlijk duur uitpakken. Een skilled zakelijke lening kan je hierin adviseren. Let er ook op dat er haken en ogen aan de voorwaarden kunnen zitten, zoals boetes. De hoogte van de boete is een proportion van het totale krediet.

Je vraagt een BMKB aan bij je financial institution. De looptijd is maximaal 6 jaar, tenzij je wilt investeren in bijvoorbeeld een pand: dan geldt een periode van 12 jaar. Zo’n krediet is veilig voor zowel jou als de bank, maar betekent wel dat je bedrijf nog wankel is. Een borgstellingskrediet is voor ondernemingen met maximaal 250 medewerkers en een maximale jaaromzet van 50 miljoen euro. Leverancier, groothandel of bierbrouwerij als financierder Een financierder helpt jou je bedrijf van de grond te krijgen.

Het gaat niet zomaar: je moet een goede cashflow en jaarcijfers hebben en een goed onderbouwd businessplan. Daarnaast moet je de lening natuurlijk wel terug betalen, dus je persoonlijke gegevens worden ook meegenomen. Dan nog is het de vraag of de bank je een lening wil verstrekken. Maar: onmogelijk is het niet. Een banklening kan je web dat zetje in de rug geven zodat je inventaris kunt financieren of apparatuur kunt aanschaffen. Een rekening-courantkrediet is een kortlopend krediet en kun je gebruiken om bijvoorbeeld debiteuren of voorraad mee te financieren. Het betekent dat je met je bank hebt afgesproken dat je tot een bepaald bedrag ‘rood’ mag staan.

De rente is vaak variabel en kan dus zowel stijgen als dalen gedurende de looptijd. Een zakelijke lening sluit je bij de financial institution af. De looptijd is minimaal één jaar en is in overeenstemming met jouw financial institution. Je moet van tevoren duidelijk aan kunnen geven waarvoor je de financiering gebruikt. Je betaalt in deze looptijd elke maand een huge bedrag en betaalt rente over de restschuld.

Weblog Sixty Two: Financier De Toekomst, Steun Kleinbedrijf Met Nieuw Fonds

Dergelijke boetes kunnen gegeven worden als je je bedrijf bijvoorbeeld vervroegd verkoopt. TIP Laat de voorwaarden altijd door een professional, zoals een accountant, nakijken! Een andere, steeds populairdere, manier van financieren is crowdfunding. Dit is eigenlijk een combinatie tussen financiering en advertising: je deelt jouw bedrijfsplannen op een crowdfundingplatform. Wie jouw idee ziet zitten – investeert in je bedrijf.

Dit kan echter ook vervelende situaties geven. Want wat gebeurt er als je onverhoopt failliet raakt, ruzie krijgt of de leningverstrekker geen vertrouwen in jouw idee meer heeft? Dit is dus lang niet voor iedereen weggelegd – maar je kunt het uiteraard overwegen. Banken zijn erg kritisch en hanteren erg strenge cijfers als je een lening aan wilt vragen.

Zit Je Huge Aan Een Vaste Lening?

Krediet

Je kunt eventueel met je financial institution afspreken om niet maandelijks, maar elk kwartaal een deel terug te betalen – dit kost overigens vaak meer. Banken zijn vaak niet heel gemakkelijk met het afsluiten van een zakelijke lening, tenzij je gunstige ‘zekerheden’ biedt zoals een onderpand. Een zakelijke lening is meestal langlopend (minimaal één jaar), maar je kunt de looptijd afstemmen met de financial institution. Je kunt hiermee grotere investeringen zoals een horecapand of apparatuur mee financieren. Een borgstellingskrediet is een uitkomst als je een langdurige lening zoekt en je de financial institution onvoldoende zekerheid kunt bieden. Bij een borgstellingskrediet, ofwel BMKB, staat de Nederlandse overheid borg voor een deel van de lening.

Hierbij krijg je meer financiële ruimte, maar een groot nadeel ervan is dat je bij everlasting rood staan veel onnodige rente moet betalen. Hoeveel je in het rood mag staan en wat de looptijd is, hangt van jouw financial institution en situatie af. Vaak moet je ook aan een aantal eisen voldoen die per financial institution kunnen verschillen.