Drupal websites

Drupal is gratis, open source software die kan worden gebruikt door individuen of groepen gebruikers – zelfs mensen zonder technische vaardigheden – om gemakkelijk vele soorten websites te maken en beheren. De applicatie bevat een contentmanagementplatform en een ontwikkelingsraamwerk.

Typen sites waarvoor hetkan worden gebruikt, zijn:

 • blog s
 • persoonlijke of zakelijke websites
 • portals
 • forums
 • e-commerce sites
 • intranet s
 • bronmappen
 • sociale netwerksites .

Drupal is geschreven in de PHP-programmeertaal. De software is klaar voor gebruik tijdens het downloaden en bevat ook een webgebaseerd installatieprogramma en uitbreidingsmodules. De software ondersteunt content management, collaborative authoring, nieuwsbrieven, podcasts, beeldgalerijen, peer-to-peer netwerken, bestandsuploads / downloads en meer.

Het is ontstaan ​​als een prikbordsysteem ontwikkeld door Dries Buytaert in de Nederland,en werd in 2001 een Open Source-project. Toen hij zijn oorspronkelijke website van Drop.org oprichtte, wilde Buytaert de site “dorp” (“dorp”) in het Engels noemen, maar typte het bij het controleren van de domeinnaam en besliste de gewijzigde vorm klonk beter (Drupal is een transliteratie van de Nederlandse ” druppel “wat droplet betekent). Het is meer dan een miljoen keer gedownload en is de focus van een grote ontwikkelingsgemeenschap.

Wat kan Drupal doen? En waarom is het anders dan andere CMS?

Er zijn veel redenen waarom het de top drie van meest gebruikte CMS is, en waarom tonnen kleine tot grote complexe systemen het tot hun opties hebben gemaakt. Dit zijn de volgende:

 • Betrouwbaarheid . Drupal is een van de drie populairste contentbeheersystemen ter wereld. Het heeft een lange geschiedenis. Hoewel Drupal een werk in uitvoering is, is het onderweg stabiel gebleven. We hebben Drupal 7 nu terwijl Drupal 8 wordt vrijgegeven. Maar u kunt er zeker van zijn dat u minstens 5 jaar lang voor de vorige versie van Drupal wordt ondersteund. Ondertussen blijven de middelen daar voor goederen.
 • Beschikbare bronnen . Bijna alles wat je met het systeem wilt doen, is eerder door andere mensen absoluut goed gemaakt en gedaan. Ander goed nieuws is dat bijna alle meest nuttige modules (add-ons) worden bijgedragen aan de community. Dit is van onschatbare waarde, want in veel CMS moet u betalen voor belangrijke functies. Als gebruiker heb je veel baat bij iemands inspanningen en ervaring.
 • Een enorme toegewijde gemeenschap . De gemeenschap is groot, dynamisch en functioneert goed sinds 2001. Als een newbie of een senior-ontwikkelaar is Drupal.org een onmisbare bron voor leermateriaal, nieuws of ondersteuning van contribuanten, en specialisten.
 • Robuust en gemak . U kunt er zeker van zijn dat de broncode voor het bouwen van uw sites nauwkeurig is geschreven en ontworpen door experts. Wanneer u van plan bent om meer complex en geavanceerd werk te doen, zult u het gemakkelijk en handig vinden om het systeem aan te passen. Dit geeft gebruikers een groot voordeel ten opzichte van andere CMS.
 • Flexibiliteit . Het is geen toeval dat Drupal als het meest flexibele CMS wordt beschouwd. We hebben altijd gedacht dat als je een idee hebt over functies, inhoud, je het zeker kunt maken.U kunt alles aanpassen aan uw smaak. U kunt elk type website maken dat u wilt.
 • Schaalbaarheid . Met schaalbaarheid bedoelen we dat u uw kern kunt uitbreiden naar een hoger niveau met verschillende ingebrachte modules. Wat geweldig is met de modules, is dat ze perfect integreren met de kern het programma. Ze sluiten ook absoluut efficiënt aan op de modules. Dit is onafhankelijk van het feit dat veel modules totaal verschillend zijn. Het is te wijten aan de natuurlijke structuur en het ingebouwde systeem van Drupal. Dit vergroot daardoor de kracht van het uitbreiden van uw website. Het is ook een kernkracht in vergelijking met andere CMS. Ondertussen is Drupal een open bron. Stel dat de modules die u wilt, niet bestaan, u kunt er een maken, een bestaande module bewerken of iemand inhuren om de klus te klaren.
 • Beveiliging . Het is zorgvuldig getest aan de hand van strikte beveiligingsregels door experts en medewerkers van Drupal. De ingebouwde beveiliging is sterk. Drupal blokkeert de geïnstalleerde directory en geeft belangrijke gegevens weer, configuratiebestanden kunnen niet rechtstreeks worden geopend. Geen wonder dat veel grote sites met extreme beveiliging Drupal gebruiken, namelijk – whitehouse.org, commerce.gov, weforum.org, …

 

Drupal wordt aangeboden onder een General Public License (GPL).

drupal