Auto Financiering Bij Autogroep Twente

De vergoeding die je betaald voor het lenen van geld noem je rente. Dit wordt vaak uitgedrukt in een percentage van het openstaande bedrag.

Moderne auto’s hebben vaak veel minder onderhoud nodig. Steeds meer merken laten de standaard jaarlijkse onderhoudsbeurt vervallen, de auto geeft zelf aan wanneer de olie ververst moet worden.

Dit betekend dat je aan het einde van de looptijd, en na het betalen van het laatste maandbedrag, geen eindbedrag meer hoeft te betalen. Een alternatief is dat je aan het einde van de looptijd nog een slotsom moet betalen. Gebruikelijk is bijvoorbeeld een bedrag van 20% van de aanschafprijs na een looptijd van 60 maanden. Het voordeel hiervan is dat je daardoor maandelijks een lager bedrag betaald. Het is wel belangrijk dat de slotsom altijd lager ligt dan de waarde van de auto op dat second persoonlijke lening.

De looptijd van een lening, hoe lang een financiering duurt, wordt uitgedrukt in maanden. Een looptijd van een jaar of vijf is heel gebruikelijk. Je kunt ervoor kiezen om een autolening naar € 0 af te lossen.