Afdekzeil met winterzeil voordelen

De voordelen van een winterzeil

Voor de levensduur van een zwembad is het wenselijk dat deze goed beschermd en onderhouden wordt. Mede daarom is het belangrijk om te investeren in de juiste reinigingssystemen. Welk systeem voor uw zwembad het beste is, hangt van de situatie af. Voor advies hieromtrent kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Voor elk zwembad is het in ieder geval aan te raden om een afdekzeil aan te schaffen. Een winterzeil is een strak doek die u over het zwembad heen kunt spannen. Voor het vastmaken van dit doek kunt pinnen gebruiken. Deze pinnen kunt u in het grasveld vastzetten. Heeft u tegels om uw zwembad heen liggen? Geen probleem; dan kunt u het doek op de gewenste manier met bouten vast zetten.

Maar, wat zijn nou de redenen waarom een winterzeil voor elk zwembad een aanrader is? Dat heeft puur te maken met de voordelen die een winterzeil met zich mee brengt. Bent u benieuwd naar de voordelen van een winterzeil? Lees dan zeker even dit artikel door.

Zwembad levensduur verlengen

Als u (veel) geld in een zwembad geïnvesteerd heeft, is het wenselijk dat u hier lange tijd gebruik van kunt maken. Dat is mogelijk, maar dan moet u het zwembad wel op de juiste manier onderhouden. Door een winterzeil over uw zwembad heen te spannen, kunt u de levensduur van uw zwembad verlengen. Het winterzeil zorgt tenslotte voor een perfecte bescherming, waardoor uw zwembad geen ‘klappen’ oploopt. De randen blijven in perfecte staat en dat geldt ook voor het zwembad. Door elk najaar een winterzeil over het zwembad heen te spannen, kunt u simpelweg langer van uw zwembad genieten.

Zwem water beschermen

In de herfstperiode vallen alle blaadjes van de bomen af. Het gevolg? Deze bladeren gaan door uw tuin waaien en kunnen in het zwembad terecht komen. Als bladeren nat zijn, gaan deze in kleine stukjes uiteenvallen. Deze kleine stukjes komen dan in uw hele zwembad terecht. Uw filter heeft daar behoorlijk veel werk aan; bovendien zijn dergelijke stukjes van bladeren behoorlijk hardnekkig. Om dit te voorkomen, is het mogelijk dat u een winterzeil over uw zwembad heen spant. Kortom: met een winterzeil kunt u uw water tot in perfectie beschermen.

De bladeren kunnen niet meer op water terecht komen, alg kan zich niet aan het water hechten en overige vuiligheden komen ook op het zeil terecht. Wat wenst u nog meer? Met de aanschaf van een winterzeil bent u in het voorjaar weer verzekerd van heerlijk, schoon en helder water.

Afdek mogelijkheden voor een zwembad

  • Zwembadfolie (noppenfolie)
  • Winterzeil / Afdekzeil
  • Rolluik

Een winterzeil op maat

Het is sinds enige tijd ook bij ons mogelijk om een winterzeil op maat te kopen. U moet hierbij de afmetingen + de vorm van het winterzeil doorgeven. Wij zijn vervolgens in staat om het winterzeil tot in perfectie te maken, speciaal op maat gemaakt voor uw zwembad. Met een perfect op maat gemaakt winterzeil kunnen de beste resultaten behaald worden. U verlengt de levensduur van het zwembad en kunt te allen tijde genieten van heerlijk en schoon water.